Nyhet
Hovedretter Fjærkre Kyllingfrikassé

Kyllingfrikassé >

1 hel Stangekylling

2 dl frosne eller ferske grønne erter

60 g romtemperert meierismør

75 g kaldt meierismør

40 g hvetemel

1 eggeplomme

1 dl kremfløte

2 gulrøtter

salt og pepper

 

 

Del kyllingen i grove deler og kok i lettsaltet vann til kyllingen er mør og kraften er kokt inn til ca 5 dl. Ta ut kyllingen. Pill kyllingkjøttet av benene. Fjern skinnet og del kjøttet i grove biter. Hvis ertene er rå, kokes de møre i kyllingkraften. Gulrøttene kuttes i ønsket størrelse og kokes møre i kraften. Rør sammen 60 g smør og melet.

Spe med kraft til du har en passe jevn saus. Kok opp og dra kjelen av platen. Pisk inn 75 g smør, eggeplommen og fløten. Smak til med salt og pepper. Tilsett kyllingbitene, ertene og gulrøttene. Nytes med godt brød og gode venner.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev