Hovedretter Fjærkre Kyllingspyd, cous cous, ramsløk og grillet banan

Kyllingspyd, cous cous, ramsløk og grillet banan>

Kyllingspyd

800 g kyllingfilet

½ ss Harissa

4 ss sweet chilisaus

2 ss soyasaus

salt og pepper

salte peanøtter

 

Kutt kyllingbrystene på langs og tre dem på spyd. Bland Harissa, sweet chili og soyasaus. Pensle kyllingspydene med marinaden og la dem ligge kjølig i ca 1 time på spydene. Krydre spydene med salt og pepper. Kyllingspydene stekes ved 180 °C i 10-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen. Serveres med grovhakkede salte peanøtter.

 

Cous cous salat

1 dl cous cous, gjerne økologisk fullkorn

1 dl vann

2 ss syltet ramsløk fra Nøring

4 ss dauro olivenolje

salt og pepper

 

Kok opp 1 dl vann. Ha i 1 dl cous cous og dra kjelen til side. La vannet trekke inn i cous cousen, og rør opp med en gaffel. Vend inn olivenolje og ramsløken. Smak til med salt og pepper.

 

Banan

2 bananer

 

Bananene deles i to på langs. Grill bananene i en grillpanne eller stek i en vanlig stekepanne med 1 ss meierismør i 4-5 minutter.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev