Kyllingspyd
800 g kyllingfilet
½ ss Harissa
4 ss sweet chilisaus
2 ss soyasaus
salt og pepper
salte peanøtter
Kutt kyllingbrystene på langs og tre dem på spyd. Bland Harissa, sweet chili og soyasaus. Pensle kyllingspydene med marinaden og la dem ligge kjølig i ca 1 time på spydene. Krydre spydene med salt og pepper. Kyllingspydene stekes ved 180 °C i 10-15 minutter, litt avhengig av tykkelsen. Serveres med grovhakkede salte peanøtter.
Cous cous salat
1 dl cous cous, gjerne økologisk fullkorn
1 dl vann
2 ss syltet ramsløk fra Nøring
4 ss dauro olivenolje
salt og pepper
Kok opp 1 dl vann. Ha i 1 dl cous cous og dra kjelen til side. La vannet trekke inn i cous cousen, og rør opp med en gaffel. Vend inn olivenolje og ramsløken. Smak til med salt og pepper.
Banan
2 bananer
Bananene deles i to på langs. Grill bananene i en grillpanne eller stek i en vanlig stekepanne med 1 ss meierismør i 4-5 minutter.