Hovedretter Fjærkre Orrhane saltbakt selleri og morellsaus

Orrhane saltbakt selleri og morellsaus >

1 orrhane

olje og smør til bruning og steking

et hvitløkfedd med skall

finplukket og finhakket rosmarin og timian

salt og pepper

 

Orrhanen ribbes, vaskes og skjæres ned så du sitter igjen med brystene på brystbenet. Brun brystene i en panne med olje.

Tilsett hvitløk, timian, rosmarin og smør. Krydre med salt og pepper.

Når de er rødrosa i midten, legges de til hvile, gjerne pakket inn i folie.

Skjær ut brystfiletene og transjer i pene, skrå skiver.

 

Saltbakt sellerirot

2 små sellerirøtter

600 g salt

1 kg mel

vann til passe smidig deig

 

Skrell selleriroten, bruk små røtter. Lag saltdeig av vann, mel og salt. Kjevle den ut og pakk inn de skrelte sellerirøttene med den.

Stek dem med en gang i ovnen på 200 °C i 10 minutter.

Deretter på 170 °C til en kjernetemperatur er over 95 °C.

 

Glasert radicciosalat

2  hoder radicciosalat

smakes til med portvinssirup

 

Radiccioen kuttes ned litt og stekes i 10 sekunder i varm panne med olje. Ha på portvinssirup og la det surre. Smak til med salt.

500 g moreller, delte, med fjernede steiner.

 

Morellsaus

100 g moreller

1 ss honning

4 finhakket sjalottløk

2 dl rødvin

1 ss rødvinseddik

2 dl vilt- eller oksekraft

2 ss usaltet smør

solsikkeolje til steking

smak til med salt og sitronsaft

 

Morellene renses for steiner og freses sammen med sjalottløken i solsikkeoljen. Tilsett honning, rødvin og rødvinseddik. Kok opp og tilsett oksekraft.

Reduseres til det er 2 dl igjen, avsil. Tilsett smør og smak til med sitron. Ha i ferske moreller rett før servering. Anrett alt pent på et stort fat.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev