Nyhet
Hovedretter Fjærkre Konfiterte rapphønslår bønner og grønnsaker

Konfiterte rapphønslår bønner og grønnsaker>

2 rapphøns

5 dl kyllingkraft

1 dl rødvin

1 gulrot

2 hvitløk

¼ sellerirot

¼ purreløk

1 dl andefett

100 g kokte kastanjer

½ dl fløte

½ dl portvin

100 assorterte tørkede bønner

100 g ferske fevès bønner

ferske og fine primørgrønnsaker som er tilgjengelig

flatpersille og gressløk

 

Hønene skjæres ned i bryst og lårstykker. Legg låret på grovsalt i en time. Rotgrønnsakene kuttes i terninger. Hvitløk stekes ved middels temperatur til de blir gylne og nesten karamelliserte. Tilsett rødvin og reduser til halv mengde. Ha deretter i kyllingkraft, som også er redusert til halv mengde.  La det surre og koke i en jerngryte til  det er mørt . 

 Skyll saltet av lårene og brun dem lett i en panne sammen med hvitløk. Tilsett andefettet. La det trekke til kjøttet nesten slipper beinet. Tørkede bønner legges i vann i ett døgn og kokes møre i kyllingkraft.

Bruk grønnsaker som du liker og blansjer disse i smør. Kraften monteres med smør og smakes til med salt, pepper og persille. Lag en fin cassoulet med bønner, grønnsaker og konfitert rapphønslår .Server gjerne denne retten i små gryter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev