Hovedretter Fjærkre RYPE OG JERPE MED BROCCOLI OG TRANEBÆR

RYPE OG JERPE MED BROCCOLI OG TRANEBÆR>

2 ryper

2 jerper

125 g smør

4 dl fløte

2 dl varm buljong eller vann

Broccoli eller rosenkål

Tranebær

Salt og pepper

 

Ryper og jerper ribbes, renses og bindes opp.Brun dem forsiktig i godt smør i en gryte. Pass på at de blir jevnt stekt på alle kanter. Spe med litt varmt vann eller buljong litt etter litt.

 

Pass på at de ikke blir brente. La de småsteke i ca en times tid. Ta opp fuglene og kok ut pannen med fløten og tilsett resten av det varme vannet eller buljongen mens du visper godt.

 

Tilsett salt og pepper og reduser sausen kraftig. Fuglene skjæres opp og legges på et fat. Server med broccoli eller rosenkål og saus. Rosenkålen forvelles og plukkes og tilsettes litt sprøstekt bacon

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev