Hovedretter Fjærkre Salat, andebryst og lår, gamalost, vaktelegg og tyttebær

Salat, andebryst og lår, gamalost, vaktelegg og tyttebær >

300 g konfiterte andelår og stekt andebryst

200 g flowersprout blader, renset og blansjert 5 sekunder i saltvann

12 gamalostbiter

8 posjerte vaktelegg, 120 sekunder i kokt eddikvann, etterpå kjølt ned i isvann

rørte tyttebær, blanding av 60 % ferske tyttebær og 40 % sukker

syltet rødløk, salatblader og sjalottløkcrisp

 

Gni andelårene inn med grovt salt og la dem ligge i 2 timer. Vask, tørk og vakumer dem sous vide på 65 °C i 12 timer. Rens andebrystet og skjær nesten gjennom svorsiden. Legg dem ned i en kald panne og start med å steke brystet på middels varme i 8-10 minutter.

Snu brystet når det er nesten ferdig, brun det ferdig med smør og urter de siste to minuttene. Ta brystet ut av pannen og la det hvile i 8-10 minutter før du skjærer det opp. Smak til salaten med noen dråper soya og mye olivenolje og resten av ingrediensene. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev