Hovedretter Fjærkre Skogsdue, byggrynsrisotto og gulrotpuré

Skogsdue, byggrynsrisotto og gulrotpuré>

2 duer

2 ss smør

salt og pepper

1 fedd hvitløk

litt timian

 

Flå duene og vask dem godt. Skjær dem ned så du sitter igjen med filetene på brystbeina. Stek duebrystene på beina i en varm panne med olje.

Tilsett smør, timian og hvitløk mot slutten og øs det over. La kjøttet hvile på beinet i noen minutter. Skjær brystfiletene av beinet, deretter i skiver. Anrett skivene på pureen. 

 

Syltet havtorn 

Lag en 1-2-3-lake med god hvitvinseddik av 1 del eddik, 2 deler sucker og 3 deler vann. La bærene trekke og sil av.

 

Byggrynsrisotto

200 g byggryn

1, 5 dl  hvitvin

2 sjalottløk

5 dl grønnsakskraft

1 dl revet parmesan

ca 1 dl pisket krem

harricot vert, kuttes og blansjeres lett

noen blansjerte babygulrøtter 

 

Finkutt sjalottløken og sauter den i 2 minutter i litt nøytral olje. Tilsett byggryn og sauter et minutt til. Hell på hvitvin og reduser til det nesten ikke er væske igjen. Ha på 1/3 av kraften og kok opp. Rør om og la det putre på svak varme. Tilsett litt og litt kraft etter hvert som det trengs. Ha til slutt i parmesan og kuttede, blansjerte babygulrøtter og harricot vert. Juster tykkelsen ved å montere inn litt pisket krem. 

 

Gulrotpuré

1 ss olivenolje

500 g babygulrøtter

sitrontimian

8 gulrøtter

 

Skrell, kutt og kok gulrøttene i vann under lokk. Når de er helt møre, siles vannet av. Tørk dem i en kjele på svak varme i ca 4 minutter.

Pass på å røre godt underveis. Ha gulrøttene på en blender og kjør de helt glatte med smør, olivenolje og salt. Tilsett mer olje eller smør om nødvendig.

Kutt babygulrøtter tynt på langs, på mandolin eller med skreller. Lag en syltelake, avkjøl litt, og hell den over gulrøttene. La dem trekke. Bruk disse gulrotstrimlene som garnityr sammen med tindvedbærene. Server med byggrynsrisottoen ved siden av.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev