FOTO ingvar eriksson
KOKK Karla SIEVERTS ogJan Robin Ektvedt
APPETITT 2/2011
Tabbouleh er en salat fra Midt-Østen av knust bulgurhvete blandet med olivenolje, sitronsaft, hakkede tomater, løk, mynte og persille. Her er en vårlig variant med spelt og kylling.
2 kyllinglår
5 dl solsikkeolje eller andefett
100 g spelt
1 agurk
3 tomater
1 bunt persille
1 bunt mynte
1 sitron
salt og pepper
sitronsaft etter smak
olivenolje etter smak
Bak kyllingen på 100 °C i ovnen i olje eller andefett til kjøttet faller fra beinet. Ha gjerne i hvitløk og urter sammen med kyllingen for å sette smak på kjøttet. Avkjøl og riv kjøttet i mindre biter.
Skyll spelten i kaldt vann og kok i rikelig med vann, sil og avkjøl når den er gjennomkokt men fortsatt litt tygg i.
Kutt opp tomat og agurk i biter. Finkutt persille og mynte. Riv skallet av sitronen og press ut juicen. Bland alt sammen i en bolle og smak til med olje, sitronjuice, salt og pepper. Server retten på et stort og vidt fat. Pynt med sitronbåter og litt mynteblader.