Hovedretter Fjærkre Spelttabbouleh med kyllingconfit

Spelttabbouleh med kyllingconfit>

Tabbouleh er en salat fra Midt-Østen av knust bulgurhvete blandet med olivenolje, sitronsaft, hakkede tomater, løk, mynte og persille. Her er en vårlig variant med spelt og kylling.

 

2 kyllinglår

5 dl solsikkeolje eller andefett

100 g spelt

1 agurk

3 tomater

1 bunt persille

1 bunt mynte

1 sitron

salt og pepper

sitronsaft etter smak

olivenolje etter smak

 

Bak kyllingen på 100 °C i ovnen i olje eller andefett til kjøttet faller fra beinet. Ha gjerne i hvitløk og urter sammen med kyllingen for å sette smak på kjøttet. Avkjøl og riv kjøttet i mindre biter.

Skyll spelten i kaldt vann og kok i rikelig med vann, sil og avkjøl når den er gjennomkokt men fortsatt litt tygg i.

 

Kutt opp tomat og agurk i biter. Finkutt persille og mynte. Riv skallet av sitronen og press ut juicen. Bland alt sammen i en bolle og smak til med olje, sitronjuice, salt og pepper. Server retten på et stort og vidt fat. Pynt med sitronbåter og litt mynteblader.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev