Hovedretter Fjærkre Vaktler,maiskolber, chipotlemajones og syltet chili

Vaktler,maiskolber, chipotlemajones og syltet chili>

2 maiskolber

syltet chili

chipotlemajones

 

5 vaktler lagt i 6 % saltlake med stout istedenfor vann i 12 timer.

 

Chipotlemajones

1 egg

1 eggeplomme

3 dl nøytral olje

1 ts tørket chipotlepulver

1,5 ts maltekstrakt

1 ss malteddik

salt etter smak

 

Bland alle ingredienser utenom olje som spes rolig inn med en håndmikser eller visp.

Smakes til med salt.

 

Syltet chili

3 dl vann

3 dl hvit balsamicoeddik

2 dl sukker

 

Bruk et lite utvalg av dine foretrukne chilier som habanero, jalapenos og rød chili.

Kok opp syltelaken, ha i chili og la det koke med i 1 minutt før laken og chilien legges over i en beholder.

Kjøl ned og lagre dem i minimum en uke før bruk.

Vaktlene grilles over kull, avsluttes med to minutter direkte på glørne, snu hvert 15. sekund.

Mais legges direkte på kull, penslet med smør og rulles i aluminiumfolie i 15 minutter.

Roteres hvert minutt og avsluttes med 1 minutt uten aluminiumsfolie direkte på glørne. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev