2 maiskolber
syltet chili
chipotlemajones
5 vaktler lagt i 6 % saltlake med stout istedenfor vann i 12 timer.
Chipotlemajones
1 egg
1 eggeplomme
3 dl nøytral olje
1 ts tørket chipotlepulver
1,5 ts maltekstrakt
1 ss malteddik
salt etter smak
Bland alle ingredienser utenom olje som spes rolig inn med en håndmikser eller visp.
Smakes til med salt.
Syltet chili
3 dl vann
3 dl hvit balsamicoeddik
2 dl sukker
Bruk et lite utvalg av dine foretrukne chilier som habanero, jalapenos og rød chili.
Kok opp syltelaken, ha i chili og la det koke med i 1 minutt før laken og chilien legges over i en beholder.
Kjøl ned og lagre dem i minimum en uke før bruk.
Vaktlene grilles over kull, avsluttes med to minutter direkte på glørne, snu hvert 15. sekund.
Mais legges direkte på kull, penslet med smør og rulles i aluminiumfolie i 15 minutter.
Roteres hvert minutt og avsluttes med 1 minutt uten aluminiumsfolie direkte på glørne.