Hovedretter Grønnsaker og sopp Grillet squash, fermentert tomatvann, brunet smør, ferskost, ramsløkkapers

Grillet squash, fermentert tomatvann, brunet smør, ferskost, ramsløkkapers >

 

1 squash

2 ts ramsløkkapers, til anretning

18 tørkede små tomater, til anretning

 

Vask squash og pensle med olje. Grill dem på veldig høy varme til squashen har en dypt karamellisert skorpe. Del squashen på langs og kutt i tynne skiver, salt og sett til side. 

 

 

Fermentert tomatvann

500 g plommetomat

10 g salt

50 g brunet smør

 

Blend tomat og salt til en grov puré. Fermenter ved romtemperatur i 4 dager. 

Sil tomatpulpen fra og ha tomatvannet over i en kjele med brunet smør.

 

 

Ferskost

100 g økologisk kumelk

20 g økologisk rømme

½ ts salt

1 ts osteløype

 

Bland alle ingrediensene godt. Ha dem over i en liten boks og bak ved 40 °C i 2 timer.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev