Hovedretter Grønnsaker og sopp Høstsuppe med steinsopp

Høstsuppe med steinsopp>

kraft

2,5 l vann

4 gule løk

1 hvitløk

6 gulerøtter

1/2 middels kålrot

3 persillerøtter

2 pastinakker

1/2 sellerirot

2 purreløk

romanesco-kål

timian

skogsopp som kantareller og steinsopp 

10 hele pepper og 1 ts salt

2 laurbærblader

evt soyasaus for mer smak

 

Vask og skrell grønnsakene og del de opp i passe biter. Fres de største i godt smør i gryta. Tilsett vann og kok opp og skum av underveis. Tilsett resten av grønnsakene og krydderet.

Rens og del soppen i passe biter og forvell den. Tilsett smør og stek den ferdig. Kok en soppkraft av avskjæret og sil av kraften. Tilsett den sammen med grønnsakene.  Når grønnsakene er møre og kraften har fått god smak tilsettes soppen før servering. Rens timian og dryss på hver porsjon. Server med godt brød, gjerne med sopp eller timiansmør eller begge deler.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev