Hovedretter Grønnsaker og sopp stekt sellerirot og rognkjeksrogn

stekt sellerirot og rognkjeksrogn>

Helstekt sellerirot

1 sellerirot

50 g smør

4 ss rognkjeksrogn, til anretning

ristede hasselnøtter, til anretning 

 

Rens selleriroten for jord og vask godt. Smelt smøret i en støpejernsgryte. Legg i selleriroten og stek under lokk i en time eller til den er mør. Vend den en gang i blant under steking og se til at smøret ikke brenner. La sellerien hvile i 15 minutter. Kutt i fire like stykker. 

 

 

Kjernemelk

400 ml kjernemelk

1 stor pepperrot 

salt og saften av en halv sitron

 

Juice pepperroten. Varm kjernemelken forsiktig til 70 °C og smak til med litt pepperrotjuice, sitron og salt. Kjernemelken kan sprekke under oppvarming, blend derfor med stavmikser like før servering. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev