250 g jordskokker eller sellerirot
2 dl fløte
2 dl helmelk
4 plater gelatin
salt og cayennepepper
Jordskokkene skrelles. Ta vare på to stykker til chips. Kokes møre i vann. Sil av vannet og ha i fløten og melken. Kok opp og kjør til fin pure i blender. Smak til med salt og cayennepepper. Gelatinen bløtes opp og vannet presses ut.
Varm 2 ss av pureen og vend inn gelatinen. Rør så dette inn i resten av pureen og fyll i pene glass eller porselensformer. Sett det kaldt i noen timer. Resten av jordskokkene kuttes i tynne skiver og friteres i litt rapsolje.
2 artisjokker eller 1 boks hermetiske
200 g sherrytomater
1 dl rapsolje
2 ss olivenolje
1 ss gressløk
1 ss persille
1 ss estragon
1/4 chili
salt
Artisjokkene renses og kokes al dente i sitronvann og avkjøles. Om du bruker hermetiske artisjokker, er de klare til bruk. Fjern bustene som ligger i midten av artisjokken og del den opp i kakestykker. Tomatene deles i to og blandes med artisjokkene. Smakes til med litt olivenolje, salt og pepper.
Rapsoljen og olivenoljen kjøres sammen i en blender sammen med urtene og chilien. Kjør til du får en fin grønn olje. Smak til med litt salt. Tomater og artisjokker legges på toppen av pannacottaen sammen med jordskokkchipsen. Oljen legges rundt til slutt.