Hovedretter Grønnsaker og sopp salat med primører, asparges og kokte egg

salat med primører, asparges og kokte egg>

1 pakke romtempererte Dulcita tomater

6 små squash delt på langs, eller skiver av stor squash

12 grønne asparges

4 egg

1 pakke red rhubarbsalat,

rødbetsalat

8 småløk, type borretane

1 pakke erterspirer

1⁄2 pakke sukkererter

1⁄2 pakke marché salat

2 ss god olivenolje

litt frisk sitron

maldonsalt og  nykvernet, sort pepper

eddik til posjering av egg

litt olje til grilling av squash

 

Grill squashen mør på grillen eller i en grillpanne og legg den til side. Kok småløk, asparges og sukkererter møre i godt saltet vann og avkjøl i isvann. Ikke la grønnsakene ligge lenge i isvannet slik at de mister smak.  La dem renne godt av seg på et klede eller i dørslag. 

Kok opp vann, godt med eddik og knekk eggene forsik- tig over i en bolle. Visp i det kokende posjeringsvannet slik at det blir en spiral i vannet. Hell i ett og ett egg. Juster varmen og la eggene trekke til de er posjerte og har fått myk plomme. Avkjøl raskt for å stanse prosessen.

Skyll resten av salaten og vend sammen ingrediensene. Smak til med salt, olje, sitron og pepper. Anrett og spis med en gang. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev