Soyabønnepuré
250 g rensede soyabønner eller frosne erter
1 finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
2 dl soyamelk eller fløte
1 ss revet pepperot eller 1/2 ts wasabi
salt etter smak
Løken freses blank sammen med oljen. Bønnene has i. Noen hele bønner tas vare på som garnityr. Slå over soyamelken og kok opp. Kjør så til fin puré med stavmikser og smak til med salt og pepperot eller wasabi.
Syltet tofu
4 x 100 g tofu
1 egg
2 ss hvetemel
100 g brødkrumme av tørket loff
salt og pepper
2 dl rapsolje
Press lett ut noe av vannet i tofuen på papir. Krydre den med salt og pepper. Rør sammen egget og paner tofuen i hvetemel, dypp i egget og rull den i brødkrummen. Stek den så på alle sider i oljen til den blir sprø og gyllen. Deles i to ved servering.
Syltet shitakesopp
200 g shitakesopp eller sjampinjong
1 strimlet sjalottløk
1finhakket hvitløk
4 ss riseddik eller hvitvinseddik
4 ss soyasaus
1 dl vann
1 ss mild honning
1/2 ts finhakket chili
Kok opp vann med resten av ingrediensene bortsett fra soppen. Når dette har kokt opp, legges soppen i og et lokk legges over. La dette trekke i ca 10 minutter. Sil av syltelaken som tas vare på til sesamsausen fra soppen. Soppen blandes med resten av soyabønnene og varmes opp litt like før servering.
Sesamsaus
syltelake fra soppen
1 lime
1 ts ristet sesamfrø
1/2 ts sesamolje, kan sløyfes
Alle ingrediensene blandes og varmes svakt opp like før servering og slås over soppen.