Syltede grønnsaker
1 lite gresskar
500 g stikkelsbær 
 500 g delikatesseløk 
500 g assorterte tomater, gul og rød cherrytomat 
500 g kantareller 
 500 g små agurker 
2 ss hel pepper 
 1 sjalottløk, i ringer 
1 cm fersk ingefær 
 4 laurbærblad
 ¼ bunt fersk timian 
 1 ss sennepfrø   
 
Syltelake 
 3 dl hvitvinseddik 
6 dl sukker 
9 dl vann 
 Alt blandes og kokes til sukkeret er løst opp.  
 
Sylteagurk 
 Prikk agurkene med en gaffel og legg dem i saltlake over natta. Saltlaken skal være 1 liter vann og 2 ss salt.  Ta agurkene ut av laken og legg dem i sylteglass. Ha på sennepsfrø, hell over varm syltelake og sett på lokk.  
 
Stikkelsbær
Klipp stilk og evt. blomster av stikkelsbærene. Ha stikkelsbær på sylteglass og hell over varm syltelake. Sett på lokk.
 
Delikatesseløk
Skrell løken og del den i to. Ha i kjele og dekk med syltelake. Kok til løken er mør. Ha løken over på sylteglass, dryss over 1 ss hel pepper og ett laurbærblad. Sett på lokk.
Tomater 
Blansjer tomatene i lettsaltet vann. Skrell tomatene og ha dem på sylteglass. Hell over syltelake og sett på lokk. 
 
Kantareller
Rens og kutt kantarellene i passende biter. Fres dem i nøytral olje med sjalottløk. Ha sopp og løk over på sylteglass. Ha på hel pepper, laurbærblad og syltelake. Sett på lokk. 
 
Gresskar 
Del gresskaret i fire, ta ut innmaten og skjær bort skallet. Skjær gresskarkjøttet i terninger og ha i sylteglass sammen med finhakket ingefær, timian og laurbærblad. Hell over syltelake og sett på lokk. 
 
Appelsin OG  sitron marmelade
1 kg appelsin 
1 sitron 
0,5 l vann 
0,5 vaniljestang, splittet på langs
875 g sukker
 
Vask appelsinene og sitronen godt. Skjær appelsin og sitron i båter, og så i tynne skiver på tvers. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok under lokk i ca 1 time. Ha over på sylteglass og sett på lokk. Når du har satt lokk på alle glassene settes de i en stor kjele som dekkes med vann. Kok under lokk i ca 1 time så det dannes vakum i glassene. Sett så glassene kaldt.