Oksekjake
2 oksekjaker
1 kvast timian
2 fedd hvitløk
oksekraft
salt og pepper
1 liten syltet trøffel
smør
Renskjær kjakene og tørk dem godt. Krydre med salt og pepper. Ha kjakene i en vakumpose og ha i resten av ingrediensene. Forsegle posene og steam i ovnen på 85 °C i 24 timer. Har du ikke steamovn kan du bruke sirkulator, eller kok rett under kokepunktet i en kjele med vann.
Pass da på å bruke en solid plastpose. Avkjøl kjøttet i kraften til det er kaldt. Del bitene i passe porsjoner og varm dem i ovnen ved servering. Glaser med litt av sausen. Kok inn kraften og pisk inn litt smør. Ha i hakket syltet trøffel ved servering.
Marg
4 små margbein
salt og pepper
brødrasp
200 g skrelt mandelpotet
smør
Kok potetene møre i vann og mos til en potetkrem. Vend inn biter av marg og smak til med salt og pepper. Fyll i margbeina og ha brødrasp på toppen.
Stek i ovn ved 200 °C.
Sprø grønnkål og bygg
Riv grønnkål fra stilken i mindre biter. Bland med litt olje og smak til med havsalt og revet sitronskall. Stek i ovn på bakepapir ved 100 °C til den blir sprø. Kok byggryn i vann til den blir myk. Tørk den så i ovn ved 70 °C over natten. Puff den i varm olje og ha på salt.
Smørkokt kål
½ spisskål
smør
salt
Kutt spisskålen i tynne strimler, grove blader og stilken i bladene. Kok dette i saltet smørvann ved servering til det er mørt.