Hovedretter Kjøtt glasert oksekjake, marg, grønnkål, bygg og trøffel

glasert oksekjake, marg, grønnkål, bygg og trøffel>

Oksekjake

2 oksekjaker

1 kvast timian

2 fedd hvitløk

oksekraft

salt og pepper

1 liten syltet trøffel

smør

 

Renskjær kjakene og tørk dem godt. Krydre med salt og pepper. Ha kjakene i en vakumpose og ha i resten av ingrediensene. Forsegle posene og steam i ovnen på  85 °C i 24 timer. Har du ikke steamovn kan du bruke sirkulator, eller kok rett under kokepunktet i en kjele med vann.

Pass da på å bruke en solid plastpose. Avkjøl kjøttet i kraften til det er kaldt. Del bitene i passe porsjoner og varm dem i ovnen ved servering. Glaser med litt av sausen. Kok inn kraften og pisk inn litt smør. Ha i hakket syltet trøffel ved servering.  

 

Marg

4 små margbein

salt og pepper

brødrasp

200 g skrelt mandelpotet

smør

 

Kok potetene møre i vann og mos til en potetkrem. Vend inn biter av marg og smak til med salt og pepper. Fyll i margbeina og ha brødrasp på toppen.

Stek i ovn ved 200 °C.

 

Sprø grønnkål og bygg

Riv grønnkål fra stilken i mindre biter. Bland med litt olje og smak til med havsalt og revet sitronskall. Stek i ovn på bakepapir ved 100 °C til den blir sprø. Kok byggryn i vann til den blir myk. Tørk den så i ovn ved 70 °C over natten. Puff den i varm olje og ha på salt.

 

Smørkokt kål

½ spisskål

smør

salt

 

Kutt spisskålen i tynne strimler, grove blader og stilken i bladene. Kok dette i saltet smørvann ved servering til det er mørt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev