1,2 kilo tynnribbe, uten svor og ben
salt og pepper
5 dl kyllingkraft
1 dl teriyaki saus
1 dl sweet chilisaus
1 dl eplejuice
200 g rå chorizo, i biter
1 mango
2 dl soyabønner
1 dl peanøtter, finhakket
Skjær ribba i 4 porsjonsstykker og krydre dem med salt og pepper. Legg ribbebitene i en ildfast form og ha på kraft, teriyaki saus, sweet chilisaus, eplejuice og chorizo.
Kraften bør stå ca. halvveis opp på ribbebitene. Stek formen i ovnen på 150 °C til kjøttet er så mørt at det nesten faller fra hverandre. Dette tar ofte 3-4 timer.
Beregn heller litt ekstra tid. Snu ribbebitene ca. hvert 20. minutt og øs over kraften underveis. Ha på litt vann underveis hvis du ser at kraften koker for mye inn.
Når det gjenstår ca. 30 minutter av steketiden har du mangobiter og soyabønner i formen. Ha hakkede peanøtter over retten like før servering. Tips: Denne retten smaker fantastiske som den er, men kan også serveres med godt brød og nykokt ris til.