Nyhet
Hovedretter Kjøtt Cassoulet med confiterte svinekjaker

Cassoulet med confiterte svinekjaker>

Confiterte svinekjaker

12 svinekjaker

6 pinner rosmarin

2 knuste kanelstenger

20 g knuste einebær

salt og pepper

2 kg andefett

 

Brun svinekjakene i en stekepanne. Krydre med salt og pepper.

Varm andefettet med krydder og urter til 100 °C.

Ta det av varmen og la det kjøle ned til 80 °C.

Ha kjakene opp i pannen og dekk til. Sett det i ovnen på 80 °C i 14 timer.

Ta ut pannen og la det kjøle ned mens kjakene fortsatt er dekket av fettet.

Til servering brunes kjakene i en stekepanne og varmes i ovnen i 6 minutter på 180 °C.

 

Cassoulet

1 kg tørkede hvite bønner

6 fedd hvitløk

200 g bacon

100 g andefett eller fettet fra svinekjakene

4 banansjalottløk

3 gulrøtter

100 g sellerirot

4 klasetomater

1 handfull salvie

30 g fersk timian

3 laurbærblad

1,5 l god kyllingkraft

salvieblader til pynt

 

Bønnene må ligge i vann over natten.

Kutt baconet og grønnsakene i små terninger, sviss baconet i en kjele med litt av andefettet til baconet begynner å bli sprøtt.

Tilsett grønnsakene og rør rundt til de blir blanke. Tilsett krydder, bønner og kraft og la det koke opp.

Kok i ca. tre timer til bønnene blir myke.

Legg cassouleten i en stor bolle med svinekjakene og stek litt salvie i olje til dandering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev