Nyhet
Hovedretter Kjøtt Chicharron-confitert ribbe

Chicharron-confitert ribbe>

Chicharron-confitert ribbe

½ ribbe, ca 550 g

2 ss chicharron spice

1 dl soya

 

Ribba gnis inn med chicharron spice, vakumeres med soya og bakes sous vide i 24 timer på 61 °C. Avkjøles i isbad, stykkes i biter på 130 gram og stekes gylden på fettsiden. Bakes videre på 125 °C i ovnen i ca 15 minutter.

 

Puffet svor

Kok svoren fra ribben og kutt den i strimler. Tørk den på 65 °C i 24 timer. Friteres og krydres med salt og chicharron spicemiks.

 

Chicharron spicemiks 

50 g japanese chilimiks

100 g nori

100 g hvite sesamfrø

100 g sorte sesamfrø

100 g valmuefrø

100 g pepper

100 g hvitløkspulver

100 g tørket ingefær

100 g røkt salt

100 g pimiento dulce

 

Puré på bakt gulrot og ristet hvitløk

2 hvitløksfedd

200 g gulrot

olje

2 ss smør

litt melk

salt, pepper og tabasco, etter smak

 

Hvitløkfedd og  gulrot ristes i ovn på 200° C  med olje til det er karamellisert, rør fra tid til annen. Purer blandingen med litt smør og melk og  passer. Smak til med salt, pepper og tabasco.  

 

Syltet jalapeno

Kutt av toppen på 200 g jalapeno. Rens den for frø, hell over syltelake og la det stå i minst 2 døgn.

 

Syltelake

3 dl vann, 2 dl eddik 7%, og 100 g sukker blandes til lake.

 

Sauce escabeche chileno  

2 laurbærblad

2 hvitløkfedd

1 hot chili, delt i to

1 dl olivenolje

1 stor løk

1 ts svarte pepperkorn

½  ts kumminfrø

1 timianstilk

1 ts korianderfrø

1 oreganostilk

1 l oksekraft

1 stor gulrot, i kuber

2,5 dl hvitvin

2,5 dl hvitvinseddik

 

Svett grønnsaker og krydderier i olivenolje. Deglaser med hvitvin og eddik, tilsett kraft og reduser til halvparten. Smak til med salt og ev litt sherryeddik.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev