Hovedretter Kjøtt Entrecote, løk og kryddersmør

Entrecote, løk og kryddersmør>

Entrecote

200 g entrecote «Prima Jæren» pr. person.

Kjøttet krydres og grilles på begge sider og stekes til ønsket stekegrad. Kutt bunnen av en boc choy og vask godt.

Bladene med stilken forvelles i lett saltet vann og kjøles av.

Bladene fylles med løk-kompott og brettes sammen på langs.

 

Løk-kompott

4 finhakkede sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

1 ss smør

litt kyllingkraft

 

Løken sauteres i smør. Spe med kyllingkraft hele tiden til en passe kompott. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 

Kryddersmør

1,5 dl smør

2 finhakkete sjalottløk

5 fedd finhakket hvitløk

½ dl sitronsaft

1-2 dl olivenolje

revet skall av 2 sitroner

1 ss worcestershiresaus

1 ss dijon sennep

1 ss timian

1 ss estragon

3 dl bladpersille

salt og pepper

 

Pisk smøret hvitt. Kjør sammen de øvrige ingrediensene med en stavmikser i 1-2 minutter og bland inn i smøret. Smak til med salt og pepper. Retten serveres med løkringer og pommes frites.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev