Entrecote
200 g entrecote «Prima Jæren» pr. person.
Kjøttet krydres og grilles på begge sider og stekes til ønsket stekegrad. Kutt bunnen av en boc choy og vask godt.
Bladene med stilken forvelles i lett saltet vann og kjøles av.
Bladene fylles med løk-kompott og brettes sammen på langs.
Løk-kompott
4 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss smør
litt kyllingkraft
Løken sauteres i smør. Spe med kyllingkraft hele tiden til en passe kompott. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Kryddersmør
1,5 dl smør
2 finhakkete sjalottløk
5 fedd finhakket hvitløk
½ dl sitronsaft
1-2 dl olivenolje
revet skall av 2 sitroner
1 ss worcestershiresaus
1 ss dijon sennep
1 ss timian
1 ss estragon
3 dl bladpersille
salt og pepper
Pisk smøret hvitt. Kjør sammen de øvrige ingrediensene med en stavmikser i 1-2 minutter og bland inn i smøret. Smak til med salt og pepper. Retten serveres med løkringer og pommes frites.