Nyhet
Hovedretter Kjøtt Glasert gris, soya, råkost, løk og miso

Glasert gris, soya, råkost, løk og miso>

Misogris

2 kg svineside, uten skinn og bein, marineres i misomarinade i 2 døgn

 

Marinade

200 g miso paste

50 g soya

6 fedd hvitløk

1 liten knoll ingefær

2 røde chili

 

Dette kjøres sammen i blender  og svineribben marineres i marinaden i 2 døgn. Bak ribben i ovnen på 120 °C til kjernetemperatur på 78 °C. Avkjøl, legg i press og kutt i skiver.

 

Miso-saus

Kraften som blir igjen av bakingen brukes her

1 løk

1 chili

1 ss ingefær

2 dl hvitvin

1 neve koriander

litt fishsauce

lime, etter smak

 

Fres de finhakkede ingrediensene i en panne. Tilsett hvitvin, reduser og ha i kraft. Kok inn og smak til med fishsauce og limejuice.

 

Salat

gulrot, romanosalat og koriander

 

Vinaigrette

1 del brun riseddik

3 dl nøytralolje

 

Miso og løkkrem

10 kepaløk renses, halveres og karamelliseres på skjæreflaten

½ l brunet smør blandes med ½ pakke miso

½ l redusert fløte

 

Kepaløk bakes i gastrobakke, smør- og misoblandingen fylles på løkene. Dette dekkes med alufolie og bakes i ovn på 160 °C i ca. 40 minutter. Alufolien tas av, ovnen skrus ned til 150 °C og bakes til de er helt møre. Blendes med redusert fløte på thermomix i 10 minutter mens den er varm. Smak til med salt og hvit pepper. 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev