Misogris
2 kg svineside, uten skinn og bein, marineres i misomarinade i 2 døgn
Marinade
200 g miso paste
50 g soya
6 fedd hvitløk
1 liten knoll ingefær
2 røde chili
Dette kjøres sammen i blender og svineribben marineres i marinaden i 2 døgn. Bak ribben i ovnen på 120 °C til kjernetemperatur på 78 °C. Avkjøl, legg i press og kutt i skiver.
Miso-saus
Kraften som blir igjen av bakingen brukes her
1 løk
1 chili
1 ss ingefær
2 dl hvitvin
1 neve koriander
litt fishsauce
lime, etter smak
Fres de finhakkede ingrediensene i en panne. Tilsett hvitvin, reduser og ha i kraft. Kok inn og smak til med fishsauce og limejuice.
Salat
gulrot, romanosalat og koriander
Vinaigrette
1 del brun riseddik
3 dl nøytralolje
Miso og løkkrem
10 kepaløk renses, halveres og karamelliseres på skjæreflaten
½ l brunet smør blandes med ½ pakke miso
½ l redusert fløte
Kepaløk bakes i gastrobakke, smør- og misoblandingen fylles på løkene. Dette dekkes med alufolie og bakes i ovn på 160 °C i ca. 40 minutter. Alufolien tas av, ovnen skrus ned til 150 °C og bakes til de er helt møre. Blendes med redusert fløte på thermomix i 10 minutter mens den er varm. Smak til med salt og hvit pepper.