Hovedretter Kjøtt Glasert kalveskank, jordskokk og morkler

Glasert kalveskank, jordskokk og morkler>

200 g morkler

2  sjalottløk

3 dl fløte

1 potte bladpersille

500 g jordskokk

1/2 l redusert kalvekraft

1 laurbærblad

1 nett småløk

1 løk

 

Kok skanken med vann  til det dekker med laurbær, løk, salt og pepper.

Tar ca to til tre timer, og man kan gjerne gjøre det dagen i forveien.

Skrell jordskokkene, og kok dem møre i saltet vann, ha over hakket persille ved servering.  Stek morklene i en panne med finhakket sjalottløk.

Ha over fløte og smak til med salt og pepper og reduser inn til kremet konsistens.

Rens og stek hele småløk møre i smør.

Ved servering varmes skanken opp med kalvekraften. Server med kokte jordskokker, stekt småløk og kremede morkler.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev