Hovedretter Kjøtt glasert spegris, tyttebær, spelt og sprø svor

glasert spegris, tyttebær, spelt og sprø svor>

Spegris

1 hel utbeinet spegris

400 g ribbe

300 g svinenakke

100 g lardo i terninger

70 g forskjellige nøtter

70 g forskjellig tørket frukt

2 dl fløte

litt finplukket persille

salt og pepper etter smak

1 dl svineglace

 

Kvern ribben og svinenakken og vend inn sammen med fløten, alt må være veldig kaldt. Vend inn det resterende og smak til med salt og pepper. Pakk alt inn i spegrisen og rull stramt sammen med clingfilm. Posjer på 70 °C til en kjernetemperatur på 60 °C. La spegrisen hvile og brenn skinnet av med skibrenner for en god grillaroma. Pensles godt med svineglace.

 

Topping

diamantspelt, kokt og tørket

puffet svinesvor

tørket tyttebær

potetgull

persille

 

Alt kuttes opp til en fin topping og has over spegrisen like før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev