Hovedretter Kjøtt Grillet kotelett, pisket pata negra fett, patatas bravas og pimientos padron

Grillet kotelett, pisket pata negra fett, patatas bravas og pimientos padron>

Mangalistasvin er en ungarsk svinerase som det  det er statet oppdrett av i Norge.Grisen har krøllet hår  og kjøttet inneholder en mindre del mettet og en stor del utmettet fett og oljesyre. Den blir regnet som særs god på smak.

 

patatas bravas

Potetene kokes og deles i biter, krydres med maizenna, chili, valmuefrø og stekes i rikelig med olje i en panne. Server dem med rømme eller majones blandet med hvitløk i striper på toppen eller som dipp ved siden av.

 

Pimientos de Padrón

Pimientos de Padrón er små, grønne paprika fra Galicia i Spania.

olivenolje

maldonsalt eller annet godt flaksalt

 

Stek pimientos de Padrón i olje til de begynner å falle sammen. Legg dem på kjøkkenpapir. Dryss over salt. Server dem hele, men unngå stilk og frø.

 

pata negra fett

300 g grove biter pata negra

500 g Røros Smør

 

Ha smør og grovkuttede biter av skinka i en vakuumpose og lukk den på full styrke. Om man ikke har utstyr, kan man legge smør og fenalår i en kjele med lokk i ovnen på 80 °C  over natten.

Legg posen i vannbad med sirkulator på 80 °C og infuser i 6 timer. Sil smøret gjennom en finmasket sil i en bolle. Sett bollen over et isbad og rør jevnlig til smøret begynner å tykne igjen.

Når det begynner å stivne, røres det  kraftig til en fin konsistens. Server eller sett i kjøleskapet for senere bruk. Dette smøret er nesten en rett i seg selv og passer som en del av en spekeanretning, som forrett eller liten snack. Det egner seg også godt til steking.

Grill koteletten og server den med tilbehøret til.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev