Hovedretter Kjøtt Hot chili

Hot chili>

1 kg høyrygg, i 1-2 cm terninger

400 g oksekjøttdeig

5 grovhakkede gule løk

5 grønne, grovhakkede paprika
 

Ha litt vegetabilsk olje i en varm, stor gryte. Ha i løk og paprika. I en varm stekepanne ved siden av bruner du alt kjøttet i olje som tåler sterk varme. Når løken blir myk, har du i kjøttet etter hvert som det blir stekt. Ha i litt vann, kok ut stekepanna og hell den gode kraften og sjyen over i gryta.


2 finhakkede habanero chili

4 finhakkede jalapenòs

2 vanlige røde chili 

 4 chipotle-chili

2 ts kummin

 

Fjern frøene. Chipotle-chilien må ligge i vann i minst en halv time til den blir myk nok til å jobbe med. Bruk hansker og ikke klø deg i ansiktet eller andre steder. Juster mengden etter hvor sterk du vil ha den og hvem du serverer til. Denne blandingen er ganske sterk.

 

4 dl knuste tomater

2 dl soltørkede tomater, kjørt i blender, eventuelt tomatpurè

2 dl oksekraft

3 ss paprikapulver

1 ss tørket oregano

5 ss knust chili

5 ss grovkvernet sort pepper

 

Kok opp og la det koke i 2-4 timer. Ha i en halv kanelstang og bind den opp med en hyssing slik at den er lett å finne etter at den er ferdig kokt. Dette skal bare putre, rør rundt av og til.Tilsett 3 røde og 3 gule grill- ede paprika kuttet i strimler, 3 rødløk kuttet i halvmåner, bønner etter egen smak og noen håndfuller røde kidney beans, pinto eller sorte eyed beans. Bruk gjerne litt av flere og kok dem etter anvisning i egen gryte. Smak til med salt. Tilsett worcestersauce, sitronsaft, liquid smoke og urter. Kok i et par minutter før du serverer. Er den altfor sterk, tilsett litt crème fraîche ingredienser.

 Server retten med rømme, crème fraîche, salat og brød. Dryss over litt gressløk, rødløk, paprika eller eventuelt ched- darost! 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev