800 g midtstykke av indrefilet av okse
500 g spinat
olje
1 fedd hvitløk
3 dl creme fraiche
100 g andelever, kan sløyfes
1 ss revet sitronskall
1 pakke frossen butterdeig
litt hvetemel til utbaking
4 eggeplommer
Brun indrefileten i en panne og stek den til ca 56° C i oven. La den hvile og bli kald.
Vask og rens spinaten. Fres den opp i en kasserolle med olje og ett fedd hvitløk.
Legg den freste spinaten i en sil slik at den kan renne av seg. Kok opp creme fraiche og ha i spinat, la det koke til det tykner.
Smak det til med sitronskall, salt og pepper. Kutt andeleveren i terninger og vend det inn. La det avkjøle seg.
Rull ut den tinte butterdeigen så du får to like ”flak” .Bruk litt hvetemel så den ikke setter seg fast i benken.
Flakene må også være store nok til og dekke kjøttstykket.
Begynn så med ett flak butterdeig i bunnen, legg så på den avkjølte spinatblandingen på så det blir bunnen på kjøttstykket.
Legg på kjøttet, og pakk det inn med resten av spinatmassen.
Pensle den bare butterdeigen med eggeplomme som lim, før du legger på toppflaket med butterdeig.
Pass på at det ligger godt inntil kjøttet og spinaten.
Pensle det hele med eggeplommer og kutt vekk den overskytende butterdeigen rundt kanten.
Bruk en gaffel som du trykker for å forseile kanten.
Stek den på 180-200 ° C i ca 20 minutter eller til den har blitt fin og gyllen.
La den hvile før den skjæres opp.