Hovedretter Kjøtt leverpostei, syltet sopp og hjemmelaget sennep

leverpostei, syltet sopp og hjemmelaget sennep>

Leverpostei

400 g svinelever

270 g spekk

½  kepaløk

2 egg

40 g smør

40 g mel

4 dl melk

7 g salt

8 g nitrittsalat

pepper etter smak

1ts hakket fersk rosmarin

litt eplecidereddik

 

Svinelever, spekk og løk kvernes en gang. Smelt smør og ha i hvetemel. Rør til det ikke er klumper. Spe forsiktig i melk og kok opp. Bland i egg og leverblandingen. Smak til med salt, pepper, hakket fersk rosmarin og eplecidereddik. Has i smurt brødform og bakes i vannbad, ca 1time på 180° C.

 

Rørte tyttebær

300 g tyttebær

100 g sukker

 

Sukker og tyttebær røres på kjøkkenmaskin til sukkeret er løst opp.

 

Syltet sopp

300 g skogsopp, renset for jord og barnåler

1 sjalottløk

0,5 dl eddik 7%

1dl sukker

1,5dl vann

1 laurbærblad

10 sorte pepperkorn

½ ts sennepsfrø

 

Kok opp eddik, sukker og vann så sukkeret løser seg opp. Tilsett krydder. Kutt løk i strimler og fres den sammen med soppen i varm panne med litt olje.  Ha soppen og løken over på glass og tilsett syltelake. Sett på lokk og la det stå i kjøleskap ett par dager før bruk. 

 

Hjemmelaget sennep

100 g sennepsfrø

70 g sukker

70 g eddik 7%

30 g vann

salt etter smak

 

Alle ingredienser kjøres på blender til jevn blanding. Smakes til med salt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev