FOTO ulla Westbø
KOKK Krativ Catering/ Metervare
appetitt 4/2012
Leverpostei
400 g svinelever
270 g spekk
½ kepaløk
2 egg
40 g smør
40 g mel
4 dl melk
7 g salt
8 g nitrittsalat
pepper etter smak
1ts hakket fersk rosmarin
litt eplecidereddik
Svinelever, spekk og løk kvernes en gang. Smelt smør og ha i hvetemel. Rør til det ikke er klumper. Spe forsiktig i melk og kok opp. Bland i egg og leverblandingen. Smak til med salt, pepper, hakket fersk rosmarin og eplecidereddik. Has i smurt brødform og bakes i vannbad, ca 1time på 180° C.
Rørte tyttebær
300 g tyttebær
100 g sukker
Sukker og tyttebær røres på kjøkkenmaskin til sukkeret er løst opp.
Syltet sopp
300 g skogsopp, renset for jord og barnåler
1 sjalottløk
0,5 dl eddik 7%
1dl sukker
1,5dl vann
1 laurbærblad
10 sorte pepperkorn
½ ts sennepsfrø
Kok opp eddik, sukker og vann så sukkeret løser seg opp. Tilsett krydder. Kutt løk i strimler og fres den sammen med soppen i varm panne med litt olje. Ha soppen og løken over på glass og tilsett syltelake. Sett på lokk og la det stå i kjøleskap ett par dager før bruk.
Hjemmelaget sennep
100 g sennepsfrø
70 g sukker
70 g eddik 7%
30 g vann
salt etter smak
Alle ingredienser kjøres på blender til jevn blanding. Smakes til med salt.