Lag gjerne en salat av ferske grønnsaker og urter som nepe, reddik, karse og spirer til denne retten.
1 stykke indrefilet av kalv
Bind opp fileten og brun den i en panne. Stek den i ovnen på 180 °C i ca 8 minutter. La den hvile og gjenta prosessen.
Aspargesmousse
100 g aspargespuré
4 ss lettpisket fløte
1 plate gelatin
Kok grønn asparges og kjør den til puré. Tilsett gelatin og avkjøl. Pisk opp massen og vend inn fløten.
Aspargestoast
4 asparges
4 skiver brød, ca 1/2 cm tykke
Riv asparges på mandolin og blansjer dem i 10 sekunder. Toast opp passe tilkuttet brød, smør på aspargesmousse og brett asparges rundt toasten.
Marchand de vin
7 dl rødvin
5 dl oksekraft
200 g sjalottløk
500 g smør
Finkutt løken og reduser den med rødvin til den tykner. Pisk inn væsken i temperert smør. Smak til med salt, pepper og syre som eddik eller sitron. Anrett kjøttet på tallerken med fine tournerte neper, reddik, litt forskjellige karser og spirer.