Hovedretter Kjøtt Kalv, asparges, nepetoast og marchand de vin

Kalv, asparges, nepetoast og marchand de vin>

Lag gjerne en salat av ferske grønnsaker og urter som nepe, reddik, karse og spirer til denne retten.

 

1 stykke indrefilet av kalv

 

Bind opp fileten og brun den i en panne. Stek den i ovnen på 180 °C i ca 8 minutter. La den hvile og gjenta prosessen.

 

Aspargesmousse

100 g aspargespuré

4 ss lettpisket fløte

1 plate gelatin

 

Kok grønn asparges og kjør den til puré. Tilsett gelatin og avkjøl. Pisk opp massen og vend inn fløten.

 

Aspargestoast

4 asparges

4 skiver brød, ca 1/2 cm tykke

 

Riv asparges på mandolin og blansjer dem i 10 sekunder. Toast opp passe tilkuttet brød, smør på aspargesmousse og brett asparges rundt toasten.

 

Marchand de vin

7 dl rødvin

5 dl oksekraft

200 g sjalottløk

500 g smør

 

Finkutt løken og reduser den med rødvin til den tykner. Pisk inn væsken i temperert smør. Smak til med salt, pepper og syre som eddik eller sitron. Anrett kjøttet på tallerken med fine tournerte neper, reddik, litt forskjellige karser og spirer.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev