1 godt brød
4 fjellabber
1 glass syltede kvannstilker
100 g Røros-smør
1 flaske høyrøkt rapsolje
4 ss hylleblomsteddik
2 eggeplommer fra Galåvolden Gård
4 hele maiskolber
4 sjalottløk
1 gulrot
1 liten bunt persille
1 romanosalat
1 persillekvast
svart nykvernet pepper
Nordursalt etter smak
griselabber
Legg labbene i grovsalt i ca et døgn. Skyll saltet godt av.
Bak så labbene på 110° C i ca 5 timer, tiden vil variere litt på størrelse og ovn.
Høyrøkt majones.
Pisk eggeplommene og eddiken til det er luftig. Spe så forsiktig med den høyrøkte rapsoljen.
Smak til med salt og pepper
griserøre.
Spar på en av labbene og rens resten for skinn og sener.
Det er begrenset med kjøtt på beinet så pass på å ikke rens vekk for mye.
Bland dette sammen med majonesen, 2 finhakkede sjalottløk, finhakket gulrot og finhakket persille.
Den siste labben surrer du opp i hyssing og bruner den godt i panna, så får man noe godt å gnage på.
Maiskolber
Grill maisen på grillen eller stek den i panna med godt smør.
Kvannstilksalat
Bland de syltede kvannstilkene med finhakket persille og sjalottløk i ringer fra to løk.
Kutt rause skiver av brødet og stek disse i stekepanne i godt med Røros-smør.
Ha på romanosalat og labberøre. Server maisen varm med en klatt godt smør og Nordursalt.