400 g ytrefilet av okse
1 eggeplomme
1 ss kapers
salt og pepper
Kuttes kjøttet i skiver på ca 1 cm. Varm opp en grillpanne og temperere kjøttet i 20 minutter Grill det på høy varme i noen sekunder på hver side, det skal fortsatt ha en rå kjerne. Bland sammen eggeplomme, finhakket kapers, litt salt og pepper og vend kjøttet i dette.
Syltet løk
1 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
2 dl vann
2 sjalottløk
4 mini rødløk
Skrell løken og kutt den i skiver, press ut ringene. Kok opp eddik, sukker og vann, når det koker har du i løkringene og tar pannen av platen. La løken trekke i ca 10 minutter.
Sennepmajones
1 egg
4 ss dijonsennep
1 ss hvitvinseddik
3 dl nøytralolje
1 dl olivenolje
sitronsaft, salt og pepper etter smak
Ha egg, sennep, eddik i en litermåler, kjør sammen med stavmikser. Spe med olje til den blir tykk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
2 reddiker
litt frissesalat
noen rugbrødskiver
Frisesalaten vaskes og renses i iskaldt vann. Reddikene høvles eller kuttes i tynne skiver. Rugbrød kuttes i tynne skiver og friteres på 180° C.
Legg løkringene utover tallerken, og spre kjøttet utover. Legg noen klikker med majones Ha så godt med frissesalat, sprø rug og reddikskiver.
Dryss litt god olivenolje over