Hovedretter Kjøtt grillet ytrefilet, sprø rug og syltet løk

grillet ytrefilet, sprø rug og syltet løk >

400 g ytrefilet av okse

1 eggeplomme

1 ss kapers

salt og pepper

 

Kuttes kjøttet  i skiver på ca 1 cm. Varm opp en grillpanne og temperere kjøttet i 20 minutter Grill det på høy varme i noen sekunder på hver side, det skal fortsatt ha en rå kjerne. Bland sammen eggeplomme, finhakket kapers, litt salt og pepper og vend kjøttet i dette.

 

Syltet løk

1 dl hvitvinseddik

1 dl sukker

2 dl vann

2 sjalottløk

4 mini rødløk

 

Skrell løken og kutt den i skiver, press ut ringene. Kok opp eddik, sukker og vann, når det koker har du i løkringene og tar pannen av platen. La løken trekke i ca 10 minutter.

 

Sennepmajones

1 egg

4 ss dijonsennep

1 ss hvitvinseddik

3 dl nøytralolje

1 dl olivenolje

sitronsaft, salt og pepper etter smak

 

Ha egg, sennep, eddik i en litermåler, kjør sammen med stavmikser. Spe med olje til den blir tykk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

 

2 reddiker

litt frissesalat

noen rugbrødskiver

 

Frisesalaten vaskes og renses i iskaldt vann. Reddikene høvles eller kuttes i tynne skiver. Rugbrød kuttes i tynne skiver og friteres på 180° C.

Legg løkringene utover tallerken, og spre kjøttet utover. Legg noen klikker med majones Ha så godt med frissesalat, sprø rug og reddikskiver.

Dryss litt god olivenolje over

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev