400 g norsk entrecotekam
80 g usaltet Undredals ost
PÆREPURE
2 pærer
vann og sukker
SAUS
6 dl innkokt oksekraft
2 dl syltekraft fra plommer
liten håndfull reinlav
salt og pepper
RUGSPRØ
10 g tørket blåbær
10 g tørket tranebær
100 g rugbrød
flatpersille som pynt
Pærer kokes i vann og sukker til de er møre. Kjør til puré med stavmikser. Oksekraften og syltekraften fra plommene kokes sammen. Tilsett renset reinlav like før servering og
smak til med salt og pepper.
Rugbrød males til smuler og tilsettes blåbær og tranebær. Lunes i pannen rett før servering.
Undredalsosten kuttes i trekanter.
Entrecotekammen brunes og stekes på 73 °C i ca 1 time til den oppnår en kjernetemperatur på 61°C. Entrecoten skjæres i fire like store deler på ca 100 g hver og legges på en stor tallerken.
Rugstrø danderes på toppen sammen med flatpersillen.
Usaltet Undredalsost settes på høykant med pærepureen i midten. Sausen, tilsmakt med reinlav, legges til høyre.