Hovedretter Kjøtt Oksehale, løpstikke og sure, grønne tomater

Oksehale, løpstikke og sure, grønne tomater>

Oksehale

Salt oksehalene veldig godt. Plasser dem i en form og hell på vann og en mørk øl så de nesten er dekket.

Dekk med to lag aluminiumsfolie uten å komme i kontakt med kjøttet.

Bak eller damp over natten på ca. 80-85 °C. La halene avkjøles i en time i væsken.

Kutt en porsjon og grill på en veldig varm kullgrill til den ene siden er nesten svart.

 

Saus

Ha noe av væsken, med fettlaget, fra halene i en panne og kok opp.

Hvis den mangler smak kan du la det redusere lengre og tilsette ekstra salt.

 

Sure, grønne tomater

Plukk grønne tomater tidlig om sommeren og lacto-fermenter med 1,5 % salt.

Del i to og brenn dem på grill eller i panne.

 

Garnityr

Hakket løpstikke. Hvis det er sent i sesongen kan du også bruke stilk og blomster.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev