FOTO stian Broch
KOKK erik Skarsbo, Sondre Dyrdal og Robin Balding
appetitt 3/2015
Oksehale
Salt oksehalene veldig godt. Plasser dem i en form og hell på vann og en mørk øl så de nesten er dekket.
Dekk med to lag aluminiumsfolie uten å komme i kontakt med kjøttet.
Bak eller damp over natten på ca. 80-85 °C. La halene avkjøles i en time i væsken.
Kutt en porsjon og grill på en veldig varm kullgrill til den ene siden er nesten svart.
Saus
Ha noe av væsken, med fettlaget, fra halene i en panne og kok opp.
Hvis den mangler smak kan du la det redusere lengre og tilsette ekstra salt.
Sure, grønne tomater
Plukk grønne tomater tidlig om sommeren og lacto-fermenter med 1,5 % salt.
Del i to og brenn dem på grill eller i panne.
Garnityr
Hakket løpstikke. Hvis det er sent i sesongen kan du også bruke stilk og blomster.