Ramsløken er kun aktuell i sesong, men oljen kan lages og spares for anvendelse når man vil gjennom året. Vet man om noen plasser det vokser ramsløk der det ikke er så mye sol, vil sesongen vare omtrent en måned ekstra.
Ramsløksolje
1,5 kg ramsløk kjøres opp med 7 dl nøytral olje på 90 °C i 9 minutter. Siles og fryses.
Ramsløkssalt
Kjør ramsløk med litt vann. Bland inn salt, kok opp, hell over på brett og la saltet tørke til vanlig salt igjen.
Ramsløkspulver
Stek ramsløk på plancha. Legg til side og la det tørke. Dette blir til stekt ramsløkspulver når du kjører det opp. Ramsløksbærene er syltet i en 1-2-3 lake; 1 del vann, 2 deler sukker og 3 deler hvitvinseddik. Laken er tilsatt salt etter smak. Grønne tomater er stekt rå på planchaen og tilsatt ramsløkssalt.
Gul tomatpaste
Legg gule tomater i en kjele og kok ned til en tykk paste. Kjør opp med nøytral olje, salt og litt sukker.