1 svineknoke per person
100 g små poteter
assorterte beter
noen reddiker
3 laurbærblader
1 dl eplededdik
chipotle etter smak og styrke
1 flaske Porter
5 dl kraft eller vann
sukker og salt etter smak
grov sennep og flatbrød som tilbehør
Stek svinekoken i ovnen i en høy form i ca 1,5 time på 175 ° C, til den begynner å løsne ved beinet.
I mellomtiden kokes eddik, øl , kraft, laurbær, chipotle, salt og sukker.
Når man lager mat med øl er det lett for at maten blir for bitter så man trenger litt sukker for å dempe bitterheten.
Vask poteter og beter. Kok dem i lett saltet vann. Når de er klare la de avkjøle før du kutter de i passe biter.
Når knoken er nesten ferdig tas formen ut av ovnen og tilsettes ølkraften og grønnsakene.
Sett formen tilbake i ovnen i 10 minutter. Server med grov sennep, flatbrød og gjerne litt pepperrot