Hovedretter Kjøtt Sel i kål

Sel i kål>

1½ kg selkjøtt, gjerne sveivene med bein

1½-2 kg hodekål

4 ts hel pepper

2 ts salt

ca. 3 dl blond ale

 

Del hodekålen i båter. Pass på at en del av stilken følger med slik at båtene holder sammen under kokingen. Legg kjøtt og kål lagvis i en tykkbunnet gryte, begynn med kjøtt. Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på ølet. Kok opp og la sel i kålen trekke på svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1,5 timer. Pass på at det ikke koker tørt.

Tilsett gjerne litt mer øl underveis og rist litt på kjelen innimellom. Server sel i kål med kokte poteter og gjerne flatbrød ved siden av. I oppskrifter fra Island var det ikke uvanlig å la litt ris koke med i panna fra begynnelsen av. Denne ble da sort i fargen og ble spist sammen med resten og var meget næringsrik. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev