FOTO ellen-Beate Wollen
KOKK nils-Henning Nesje og Torstein Hatlevik
appetitt 3/2016
Del kjøttet i passe biffer, stek biffene i godt smør i ca. 2-3 minutter på hver side. Legg biffene i en ildfast form og kvern over havsalt og sort pepper. Sett biffene i ovnen på 55-60 grader i 40 minutter. Ta ut og la dem hvile noen minutter på benken. Biffene er nå klare til servering.
Peppersaus med økologisk surøl fra Grim & Gryt økobryggeri
Kok ut stekepannen etter biffstekingen med 1 flaske surøl fra Grim & Gryt økobryggeri. Tilsett 1 ts grønn pepper i lake, kok ned til cirka halv væskemengde og tilsett 3 dl fløte. Kok videre ned til ønsket tykkelse på sausen og smak til med salt og kvernet sort pepper.
Ovnsbakte rotfrukter
Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så varier gjerne med egne favoritter. Du kan også dryppe 2 ss flytende honning over grønnsakene før baking. Honningen forsterker den naturlige sødmen i rotgrønnsakene.
Sett ovnen på 200 °C. Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk og olivenolje. Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper.
Bak rotfruktene til de er møre, cirka 40 minutter. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Serveres til for eksempel selbiff.