Hovedretter Kjøtt Spareribs av kalv

Spareribs av kalv >

2 kg kalveside, med bein

30 g sukker

30 g salt

salt og pepper

 

Bland sukker og salt og gni inn kalvesiden med blandingen. La kjøttet ligge i 24 timer med blandingen før den skylles av. Legg kjøttet i en ildfastform eller langpanne, og ha 1 dl vann i bunn. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen på 130 °C i 3-4 timer. Ta kjøttet ut og glaser det med glaseringen. Sett kjøttet inn i ovnen på 200 °C med overvarme i 10-15 minutter. Dryss over persille før servering. 

 

Glasering

1,5 kepaløk

1 fedd hvitløk

¼ bunt timian

200 g hvitvinseddik

200 g ketchup, gjerne Heinz økologisk

20 g melasse, evt. malt

20 g brunt sukker

15 g worchestersaus

20 g dijonsennep

10 g røyksyre

1 liter vann

salt og pepper  

 

Fres løk, hvitløk og timian blankt i en kjele. Ha på resten av ingrediensene og kokt til løken er mør. Kjøres til jevn masse på blender. Smak til med salt og pepper.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev