Nyhet
Hovedretter Kjøtt kalvebrissel,morkler, asparges og hvitløkscrumble

kalvebrissel, morkler, asparges og hvitløkscrumble>

Brissel

400 g kalvebrissel

2 l vann

1 løk grovhakket

2 fedd knust hvitløk

1 laurbærblad

5 svarte pepperkorn

1 grovhakket gulrot

¼ grovhakket sellerirot

3 kvister timian

salt etter smak

hvetemel

litt solsikkeolje

 

Fres alle grønnsakene og urtene lett i litt olje. Ha på  vannet,kok opp og smak til med litt salt. Del brisselen i 4 biter. Legg brisselen i kraften. Trekk den i ca 15-20 minutter og la den  avkjøle i kraften. Del den i mindre biter der det er naturlig og ta bort slintrer.

Vend brisselbitene i hvetemel, og stek dem på høy varme i solsikkeolje på begge sider til de blir sprø og gylne. Dryss over litt maldonsalt til slutt.

 

Kremede morkler med erter og asparges

200 g ferske morkler, hvis du ikke får tak i det kan du også bruke frosne eller tørkede

solsikkeolje

1 ss smør

3 dl fløte

salt og pepper etter smak

sitronsaft etter smak

100 g ferske erter

4 grønne asparges

 

Skyll og rens morklene godt. Stek de lett i solsikkeolje, ha på smøret og fløten og reduser inn så det blir en tykk saus. Blir den litt for tykk kan du ha i litt mer fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitron. Ta ut de ferske ertene av belgen, kok de i lett saltet vann i ca ½ minutt og rett i isvann. Skrell aspargesen og kok den i lett saltet vann i ca 2 minutter og rett i isvann.

Kutt aspargesen i i passe skiver men spar toppene til pynt. Varm opp ertene og aspargesen sammen med de kremete morklene. Aspargestoppene kan du varme i litt smør og legge på toppen.

 

Hvitløkcrumble

1 liten lys baguette

2 fedd hvitløk

litt olivenolje

salt etter smak

 

Riv baguetten opp i små biter og bland den med resten av ingrediensene. Brødet skal være gjennomtrukket av olivenolje. Stek brødet på et brett i ovnen på 130° C til det er helt sprø.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev