600 g renskåret kalvelever eller storfelever
16 småløk
150 g broccolini eller en brokkoli
3 persillerot
16 små mandelpoteter
100 g røde steinfrie druer
100 g grønne, stenfrie druer
3 dl madeira
100 g smør
1 kg havsalt
100 g mel
Fordel havsaltet utover en langpanne og stikk potetene oppi. Potetene skal bakes på 180 °C i ovnen i ca en halv time til de har en gyllen og sprø overflate. Skrell persillerot og småløk før du kutter opp persilleroten i biter som er litt mindre enn løken. Dette skal stekes på lav varme i smør til de blir møre. Grønnsakene skal være gylne og smøret skal brunes lett.
Kutt leveren opp i biter på ca 150 g. Vend leveren i mel og stek den i smør på middels varme. Leveren skal kun ligge i pannen ca 5-7 minutter hvis du ønsker en rosa kjerne. Smak til med salt og pepper. La leveren hvile i 3-4 minutter før du serverer.
Hell det lett brunede smøret fra grønnsakene i det lett brunede smøret fra leveren og tilsett madeira og druer. Dette skal småputre i 2 minutter før du smaker til med salt, pepper og litt sukker. Anrett så poteter, grønnsaker og lever på tallerken og hell madeira og druesausen over. Dette er en enkel, men svært forfriskende kontrast til lever i fløtesaus.