Nyhet
Hovedretter Kjøtt Stekt kalvelever med druer og madeira

Stekt kalvelever med druer og madeira >

600 g renskåret kalvelever eller storfelever

16 småløk

150 g broccolini eller en brokkoli

3 persillerot

16 små mandelpoteter

100 g røde steinfrie druer

100 g grønne, stenfrie druer

3 dl madeira

100 g smør

1 kg havsalt

100 g mel

 

Fordel havsaltet utover en langpanne og stikk potetene oppi. Potetene skal bakes på 180 °C i ovnen i ca en halv time til de har en gyllen og sprø overflate. Skrell persillerot og småløk før du kutter opp persilleroten i biter som er litt mindre enn løken. Dette skal stekes på lav varme i smør til de blir møre. Grønnsakene skal være gylne og smøret skal brunes lett.

Kutt leveren opp i biter på ca 150 g. Vend leveren i mel og stek den i smør på middels varme. Leveren skal kun ligge i pannen ca 5-7 minutter hvis du ønsker en rosa kjerne. Smak til med salt og pepper. La leveren hvile i 3-4 minutter før du serverer.

Hell det lett brunede smøret fra grønnsakene i det lett brunede smøret fra leveren og tilsett madeira og druer. Dette skal småputre i 2 minutter før du smaker til med salt, pepper og litt sukker. Anrett så poteter, grønnsaker og lever på tallerken og hell madeira og druesausen over. Dette er en enkel, men svært forfriskende kontrast til lever i fløtesaus.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev