Nyhet
Hovedretter Kjøtt Stekt svinebog, rotfruktchips og nøttesmør med hvitløk

Stekt svinebog, rotfruktchips og nøttesmør med hvitløk >

1 svinebog

1 stor kålrot

8  gulrøtter

500 g meierismør

1 hel hvitløk

2 hele kinesiske hvitløk

1 persillerot

1 pastinakk

olje til fritering

salt og pepper

 

Rut opp svoren på svinebogen og krydre med salt og pepper. Bak bogen i en ildfastform med 3 dl vann og folie over i 2 timer på 150 °C. Ta av folien og stek den videre på 180 °C i 1 time og 45 minutter.

 

Rotblanket

Kutt gulrot og kålrot i terninger. Ta vare på avskjæret, det som ikke blir terninger. Kok avskjæret mørt og sil av vannet. Kjør til glatt puré i blender og smak til med meierismør, salt og pepper. Kok terningene møre i vann og sil av vannet. Disse blandes i pureen før servering. 

 

Rotchips

Kutt kinesisk hvitløk, persillerot og pastinakk i tynne skiver på mandolin. Skyll i vann i 5 minutter før de tørkes og friteres i olje som holder ca 140 °C til de er gylne. Ta dem opp og salt dem før servering. Andre typer rotgrønnsaker kan også brukes.



Nøttesmør med hvitløk

Bak hvitløken i oven på 180 °C i 30 minutter. Brun 300 g meierismør til det er gyllent. Pass på at det ikke brenner seg. Ha i båter av den bakte hvitløken og la det trekke i 10 minutter. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev