1 svinebog
1 stor kålrot
8 gulrøtter
500 g meierismør
1 hel hvitløk
2 hele kinesiske hvitløk
1 persillerot
1 pastinakk
olje til fritering
salt og pepper
Rut opp svoren på svinebogen og krydre med salt og pepper. Bak bogen i en ildfastform med 3 dl vann og folie over i 2 timer på 150 °C. Ta av folien og stek den videre på 180 °C i 1 time og 45 minutter.
Rotblanket
Kutt gulrot og kålrot i terninger. Ta vare på avskjæret, det som ikke blir terninger. Kok avskjæret mørt og sil av vannet. Kjør til glatt puré i blender og smak til med meierismør, salt og pepper. Kok terningene møre i vann og sil av vannet. Disse blandes i pureen før servering.
Rotchips
Kutt kinesisk hvitløk, persillerot og pastinakk i tynne skiver på mandolin. Skyll i vann i 5 minutter før de tørkes og friteres i olje som holder ca 140 °C til de er gylne. Ta dem opp og salt dem før servering. Andre typer rotgrønnsaker kan også brukes.
Nøttesmør med hvitløk
Bak hvitløken i oven på 180 °C i 30 minutter.
Brun 300 g meierismør til det er gyllent. Pass på at det ikke brenner seg. Ha i båter av den bakte hvitløken og la det trekke i 10 minutter.