Hovedretter Kjøtt Kalvetartar, vaktelegg, gamalost og kapers

Kalvetartar, vaktelegg, gamalost og kapers >

200 g kalvekjøtt av god kvalitet

4 posjerte vakteleggplommer

12 syltede rødløkstriper i 1-2-3 lake

12 syltede kjørvel eller ramsløkstilker i 1-2-3 lake

12 gamalostbiter

nyr-ost fra Grøndalen Gårdsmeieri

frosset og revet Gamalost

2 norske epler til puré

1 rått, friskt og syrlig norsk eple

fritert kapers

ferske og syltede brønnkarseblader

salt, sukker og sitron etter smak

 

Sylt rødløk og kjørvel eller ramsløkstilker i 1-2-3 lake. Friter kapers på 180 °C og tørk dem på 70 °C varmluft. Kutt kalvekjøtt i små biter til tartar. Kutt epler i grove biter og kok dem møre med lokk. Mos dem i en blender og smak til med salt, sukker og sitron. Posjer vakteleggplommene.

Til eplepureen skal epler skrelles og kuttes i grove biter, og kokes mørt i en kjele med lokk. Mos bitene i en blender og smak til med salt, sukker og sitronsyre. Rens og skjær et friskt eple i fine stenger og tilsett sitron så de ikke blir brune. Anrett tartaren med vakteleggplommene på toppen og resten av ingrediensene. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev