Tartar av storfe
Ca. 75 g per person
1 eggeplomme
olivenolje
hakket kapers
1 ss konjakk
finhakket løk
hakket gressløk
Alt blandes sammen til en luftig tartar, gjerne litt grovt.
Concasse av artiskokk- og tomatpiment
Tomat
1 tomat per person
Lag et kryss i tomatene og blansjer dem i ca. 1 minutt, Skallet tas av og kjernene fjernes. Skjær tomatkjøttet i like små terninger.
Piment
1 per person
Grilles i ovnen på 220 °C i ca. 15 minutter. Skallet tas av og pimentkjøttet skjæres i små terninger.
Artiskokk
1 per person
Artiskokkene renses og stilken kan godt brukes og kokes separat. Kok dem i vann tilsatt sitronsaft, litt eddik og salt i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen.
Man kan koke dem på veldig mange måter, men i denne retten er det best med en enkel metode. Concassen blandes med olivenolje og gressløk. Her er den anrettet med kaviar i det ene siden og tartaren under. Man kan anrette som man vil og server gjerne med litt god olivenolje ved siden.