Hovedretter Kjøtt Tartar, artiskokk, tomat og kaviar

Tartar, artiskokk, tomat og kaviar >

Tartar av storfe  

Ca. 75 g per person

1 eggeplomme

olivenolje

hakket kapers

1 ss konjakk

finhakket løk

hakket gressløk

 

Alt blandes sammen til en luftig tartar, gjerne litt grovt. 

 

Concasse av artiskokk- og tomatpiment

 

Tomat

1 tomat per person 

 

Lag et kryss i tomatene og blansjer dem i ca. 1 minutt, Skallet tas av og kjernene fjernes. Skjær tomatkjøttet i like små terninger.

 

Piment

1 per person

Grilles i ovnen på 220 °C i ca. 15 minutter. Skallet tas av og pimentkjøttet skjæres i små terninger.

 

 

Artiskokk

1 per person

 

Artiskokkene renses og stilken kan godt brukes og kokes separat. Kok dem i vann tilsatt sitronsaft, litt eddik og salt i ca. 20 minutter, avhengig av størrelsen.

Man kan koke dem på veldig mange måter, men i denne retten er det best med en enkel metode. Concassen blandes med olivenolje og gressløk. Her er den anrettet med kaviar i det ene siden og tartaren under. Man kan anrette som man vil og server gjerne med litt god olivenolje ved siden.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev