Hovedretter lam lammebog med indiske krydder

lammebog med indiske krydder>

Indiske krydder


Nymalt krydder er selvsagt best og du kan lage dine egne blandinger som garam masala som betyr «sterke krydder».

Blandingen består av spisskummin, korianderfrø, svart pepper, kanel, sorte kardemommefrø og nellik.

Cayennepepper, paprikapulver, gurkemeie, safran og bukkehornkløver brukes også mye.

 

 Indisk aromatisk lammebog med bein  

1,5-2 kg lammebog, med ben

vann som dekker

½  liten sellerirot

2 små gulrøtter

1 persillerot

2 gule løk

6-8 fedd hvitløk

6 nellikspiker

1 kanelstang

1 liten ts ajwanfrø

en neve karriblader

5 hele grønne kardemommefrukter

5 hele sorte kardemommefrukter

1 ss fennikelfrø

1 ss korianderfrø

1 ts anispulver

1 ss kumminfrø

2 stjerneanis

salt og 6 hele pepperkorn

1 ss tørket chili

1 fersk chili

4 cm ingefær, i skiver

1 ts malt koriander

1 ss sennepsfrø

2 ss tamarind

1 ss tørket bukkehornkløver

2 laurbærblader


Sag opp bogen i passe store stykker og legg stykkene i en stor kjele. La stykkene være så store som mulig, så bruk en stor og høy kjele.

Fyll på med kaldt vann til det dekker kjøttet. Skjær grønnsaker i passe store biter og tilsett krydderet. Sett på kok og skum av.

Senk varmen og la kjøttet simre under lokk, og smak til kraften etter hvert.

Her er det dine smaksløker som bestemmer hvor sterk du ønsker kraften.

Den bør være sterk da den skal brukes som basis til flere retter og også smaksette kjøttet.

Kok til kjøttet er helt mørt og slipper beinet.

Ta opp kjøttet og rens det for fett og annet.

Del det opp i fastfibret og grovfibret. La det ligge under lokk.

Sil kraften for urenheter. Av kjøttet og kraften kan du lage forskjellige retter som lam i karri. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev