180 -200 g indrefilet av lam per person
8-10 små rødbeter
10-15 røde delikatesseløk
25-30 aspargespoteter eller amadinepoteter
1 rødløk
1-2 ss myntegelé per porsjon
1 ss smør
3-4 kvister rosmarin
½ dl epleeddik
2,5 dl eplemost
10 pepperkorn
3 laurbærblader
2 ss sukker
2 dl appelsinjuice
2-3 ss solsikkeolje
salt, pepper og hvitløk etter smak
Syltede rødbeter
Skrell små rødbeter og del dem i to. Kok dem i en god appelsinjuice til de er møre. Hvis de småputrer i en liten kjele i ca. 45 minutter er de nok ferdige. Sett kjelen til side og la rødbetene være oppi til de skal brukes.
Syltede røde delikatesseløk
Skrell rødløkene forsiktig uten at du ødelegger stilkfestet. Kok dem forsiktig i en kjele der du har hatt i epleeddik, eplemost, sukker, pepperkorn og laurbærblad. La det småputre i ca. 45 minutter og sett kjelen til side. La løkene være i inntil videre.
Aspargespoteter eller små amadinepoteter
Skyll potetene og ha dem i en kjele med vann som akkurat dekker. Ha i litt salt og eventuelt en klatt med godt smør. Kok potetene til de er passe møre.
Indrefilet av lam
Sett stekeovnen på 160 °C.Brun kjøttet godt i panne med solsikkeolje og ha over i ildfast form. Først nå har du godt med salt og pepper på kjøttet. Behold varmen i pannen og ha godt med smør i pannen til det skummer. Ha også urter som rosmarin og hvitløk i pannen, sammen med litt salt og pepper. Hell dette over kjøttet, sett i steketermometer og plasser midt i ovnen til kjernen er rundt 57-58 °C for medium stekt. Ta ut formen, dekk med aluminiumsfolie og la det hvile i ca. 10 minutter før du skjærer i det. Anrettes som for eksempel på bilde, med ringer av rødløk, myntegele og friske urter. Arve har brukt ertekarse og miniurter fra Kryddergården på Jæren.
Tips
Både poteter, rødbeter og rødløk kan lages ferdig på forhånd, og vendes i varm panne med litt smør like før anretning og servering.