Hovedretter lam Lam, pølse, brissel og kål

Lam, pølse, brissel og kål>

Lamcarré med kålrot og mandler

1 lammecarrè

1 kålrot

1 gulrot

50 g skoldede mandler

fløte og melk

 

Kålroten kuttes til et rektangel og kokes mør. Avskjæret av kålroten kokes mør. Hul ut den fine kålroten.

Høvle gulroten så tynt som mulig på mandolin. De bredeste skivene tas vare på. Resten kuttes i små biter og kokes møre med kålroten.

Lag stappe på kålroten og fyll den i rektangelet. Stryk det flatt og sett det i kjøleskapet.

Den tynne gulroten dyppes i kokende saltvann og legges tynt over kålrotrektangelet som et lokk og kuttes til. La det gjerne gå litt ned på hver ende.

De skoldede mandlene friteres og 1/3 del kuttes i fine biter.

Resten trekkes i en kjele med melk og fløte. Sil av, smak til og skum opp ved servering.

 

Lammepølse med choucroute

4 hoder nykål

100 g bacon

6 løk

8 laurbærblad

1 ss einebær

1 hvitløk

1 l andefett

500 g lammekjøtt

50 g panchetta

hvitløk

1,5 ts nitritsalt

4 egg

4 ss potetmel

timian

 

Kutt nykål og løk og kok det mørt i andefett med bacon, hvitløk, laurbær og einebær. Kvern lammekjøtt og lardo. Kjør det til farse i en kjøkkenmaskin med nitritsaltet. Ha i egg og potetmel og kjør videre. Ha i finkuttet hvitløk og timian og smak til. Sprøyt blandingen i en pølsetarm og trekk pølsen i 1 minutt. Snitt og grill den.

 

Lammepølse med choucroute

 4 hoder nykål

100 g bacon

6 løk

8 laurbærblad

1 ss einebær

1 hvitløk

1 l andefett

500 g lammekjøtt

50 g panchetta

hvitløk

1,5 ts nitritsalt

4 egg

4 ss potetmel

timian

 

Kutt nykål og løk og kok det mørt i andefett med bacon, hvitløk, laurbær og einebær. Kvern lammekjøtt og lardo. Kjør det til farse i en kjøkkenmaskin med nitritsaltet. Ha i egg og potetmel og kjør videre. Ha i finkuttet hvitløk og timian og smak til. Sprøyt blandingen i en pølsetarm og trekk pølsen i 1 minutt. Snitt og grill den. 

 

Brissel med kålpuré og peppersaus

200 g lammebrissel

3 nykål

50 g spinat

2 sjalottløk

hel pepper

4 dl lammekraft

2 dl rødvin

1/2 dl fløte

50 g smør

 

La brisselen stå under rennende vann i ca 1 time. Blansjer brisselen i godt saltet vann og fjern hinner. Kutt nykål og kok den i saltvann til den er helt mør. 2 minutter før den er mør tilsettes renset spinat.Sil av og kjør kål og spinat på en blender med litt smør og fløte. Smak til med salt og pepper.

Fres løk og sort pepper. Ha på 4 dl rødvin og reduser helt ned.Tilsett 5 dl lammekraft og reduser til det tykner.Brisselen stekes i klaret smør til den blir sprø. Gjerne med litt rosmarin, timian, hvitløk. etc. Anrett komponentene på en stor tallerken eller et fat. 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev