Nyhet
Hovedretter lam Lammeboller, fersk pasta og parmesan

Lammeboller, fersk pasta og parmesan >

300 g lammefarse

1 ts salt

1 egg

2 fedd hvitløk

3 ss finhakket fersk persille

 

Tilsett litt salt i lammefarsen og arbeid deigen til den blir litt seig. Ha i egget og bland dette godt inn. Tilsett finhakket hvitløk og persille. Smak til med salt og pepper.

Form bollene til ønsket størrelse og stek disse i olje og litt smør. Trekkes ferdig i tomatsausen.

 

Tomatsaus

1 finhakket løk

3 finhakket fedd hvitløk  

2 bokser hermetiske, gode knuste tomater

3 finhakkede ferske tomater

3 kvister fersk timian

1 finhakket gulrot   

 

Svett løk, hvitløk, timian og gulrot i olje. Ha deretter i ferske tomater og de hermetiske tomatene.

La ingrediensene koke i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og sukker. Plukk ut timiankvistene og kjør sausen på blender hvis det er ønskelig med en finere konsistens.

 

Pastadeig

300 g durummel

3 eggeplommer

1 helt  egg

1 ss olivenolje

litt salt

 

Bland alle ingredienser til pastadeigen. Pakk deigen inn i plast og la den hvile noen timer. Kjevle pastadeigen tynt ut og kutt til lange bånd.

Kok opp godt saltet vann og blansjer pastaen raskt. Når pastaen er al dente, ha den over i en bolle og ha godt med olivenolje over.

 

16 små reddiker

1 pakke sukkererter

 

Grønnsakene renses og vaskes, blansjeres i godt saltet vann og  avkjøles raskt i isvann.

 

Annet tilbehør

Revet parmesan, hakket persille  og god olivenolje.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev