PØLSER
1 kg avskjær av lam
400 g spekk
2 stilker rosmarin
2 g nitritsalt fra slakteren
1 ss grovkvernet sort pepper
½ ss salt
2 egg
Ca 5 meter fåretarm
Start med å lage farsen til pølsen. Mal kjøttet og spekket på grov skive på kjøttkvernen. Finhakk rosmarin og bland in salt, nitrittsalt og pepper.
Kna farsen med eggene og la den hvile kaldt en times tid.
Sett pølsehorn på kjøttkvernen og tre på tarmen. Knyt igjen tarmen før du starter stappingen. Ikke stapp for hardt og når tarmen er full, knyter du for enden og lager pølsene ved å tvinne annenhver gang fra deg og mot deg. Lag pølser på 6-8 cm og gjerne en klassisk italiensk stekering.Pølsene trekkes deretter i 15 minutter på 80 ° C. Deretter avkjøles og stekes de ved servering.
LØKKOMPOTT
1 stor rødløk
1 kepaløk
4 banasjalottløk
2 ss usaltet smør
1 dl eplesidereddik
2 ss demarasukker
1 syrlig eple i terninger
salt og pepper
Skrell løken og del den i båter. La den surre i usaltet smør til den er blank. Ha på eplesidereddik og sukker og la det surre til løken er mør. Skrell eplet og del det i små terninger. Smak til med salt og pepper og vend inn epleterningene like før servering.
MANDELSTAPPE
800 g mandelpotet
100 g usaltet smør
2,5 dl melk
Sat og pepper
Skrell mandelpotetene, del dem i biter og skyll dem et par ganger så du får ut stivelsen. Kok dem møre i usaltet vann. Slå av vannet og ha i smøret .Mos til en glatt purè. Kok opp melken og spe til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. Etter dette bør du røre minst mulig slik at stappen ikke blir seig.
CURRYKETCHUP
1 dl Heitz ketchup
1 dl ajvar paprika paste
1-2 currypaste
Bland paprika og ketchup. Smak til med currypaste. En god Dijonsennep kan også serveres til.