LAMMERIBBE
600 g lammeribbe
salt og pepper
Kutt ribben i pekefinger lange og tykke stykker. Sprøstek dem i en panne med salt og pepper.
SENNEPSAUS
1 eggeplomme
2 dl nøytral olje, som soya, solsikke eller raps
50 g brun farin
1 glass med grov sennep
1 ss med fin Dijon sennep
1 ss hakket fersk dill
Bland sennep, sukker og eggeplomme. Spe med olje til det blir en tykk sennepssaus. Smak til med dill, salt og pepper.
MANGO NIGIRI
1 mango
2 dl sushiris
2 dl vann
2,5 dl sushieddik
2,5 dl sukker
2 ss salt
Skyll sushirisen fem ganger i kaldt vann. Ha risen i en riskoker. Ha på like mye vann som ris. Kok opp sushieddik, sukker og salt. Når alt sukkeret er oppløst tas blandingen av platen og avkjøles. Denne blandingen er holdbar i lang tid, slik at du kan bruke den neste gang du skal lage sushi hjemme.
Når risen er ferdig kokt tas den ut av riskokeren og smakes til med eddik og sukkerblanding, ca 4 ss er passe. La risen avkjøles.
Skrell mango og kutt avlange skiver. Form tommelstore riskuler, og legg en mangoskive over risen.
Server varme ribbestykker med sennepssaus, soyasaus og mango nigiri.