Nyhet
Hovedretter lam Lammeribbe, sennepssaus, soya og mango nigiri

Lammeribbe, sennepssaus, soya og mango nigiri>

LAMMERIBBE

600 g lammeribbe

salt og pepper

 

Kutt ribben i pekefinger lange og tykke stykker. Sprøstek dem i en panne med salt og pepper.

 

SENNEPSAUS

1 eggeplomme

2 dl nøytral olje, som soya, solsikke eller raps

50 g brun farin

1 glass med grov sennep

1 ss med fin Dijon sennep

1 ss hakket fersk dill

 

Bland sennep, sukker og eggeplomme. Spe med olje til det blir en tykk sennepssaus. Smak til med dill, salt og pepper.

 

MANGO NIGIRI

1 mango

2 dl sushiris

2 dl vann

2,5 dl sushieddik

2,5 dl sukker

2 ss salt

 

Skyll sushirisen fem ganger i kaldt vann. Ha risen i en riskoker. Ha på like mye vann som ris. Kok opp sushieddik, sukker og salt. Når alt sukkeret er oppløst tas blandingen av platen og avkjøles. Denne blandingen er holdbar i lang tid, slik at du kan bruke den neste gang du skal lage sushi hjemme.

 

Når risen er ferdig kokt tas den ut av riskokeren og smakes til med eddik og sukkerblanding, ca 4 ss er passe. La risen avkjøles.

 

Skrell mango og kutt avlange skiver. Form tommelstore riskuler, og legg en mangoskive over risen.

 

Server varme ribbestykker med sennepssaus, soyasaus og mango nigiri.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev