Hovedretter lam Layu og lammeribbe

Layu og lammeribbe>

Japansk layu

500 g druekjerneolje

250 g sesamolje

10 skiver ingefær

70 g tørkede reker, kjørt til pulver

50 cm vårløkgrønt

50 g hvite sesamfrø

30 g koreansk chiliflak

100 g gochujang, koreansk fermentert bønne og chilipaste

60 g soya

20 g sukker

50 g fritert hvitløk

50 g fritert løk

 

Friter løk i olje til den blir mørk på 220 °C. Forvell hvitløk i melk, sil av og friter på 140 °C i druekjerneolje. Avkjøl litt til 120 °C og tilsett ingefær og vårløk. Kok videre i 10 minutter. Sil av løken.
Fres rekepulver, sesamfrø, chilipulver, chilipaste, soya og sukker i hvitløksoljen. Tilsett den friterte løken og hvitløken. Kjør grovt med stavmikser.



Lammeribbe

1,2 kg lammeribbe, med ytrefilet
salt, pepper og olje

Gni lammeribba inn med salt og pepper. Grill på middels høy temperatur til medium. La ribba hvile. Kutt ribba mellom ribbein og vend opp i Layu-sausen. Server med lime.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev